ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μάθε πως να ρίξεις την κοιλίτσαΊσως γιατί δεν έχεις εστιάσει στη γυμναστική εκείνη που σύμφωνα με μία νέα έρευνα είναι αυτή που «ρίχνει» πιο αποτελεσματικά απ” όλες τα πάχη και τα κάλλη της ευαίσθητης αυτής περιοχής, κι αυτό γιατί τα «βάζει» με το λίπος χωρίς φόβο και πάθος. 

Μία έρευνα-πείραμα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Αθλητικής Ιατρικής και Φυσιολογίας της Άσκησης και βασίζεται στο πείραμα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, ζητώντας από δύο ομάδες ατόμων να ασκηθούν με διαφορετικούς τρόπους άσκησης, 4 φορές την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα το πρώτο γκρουπ έκανε 4 φορές αερόβια σταθερού τέμπο (δηλαδή διάδρομο, ελλειπτικό ή στατικό ποδήλατο) σε συνδυασμό με προπόνηση ενδυνάμωσης, ενώ το δεύτερο γκρουπ αφιέρωσε τον χρόνο της προπόνησής του 2 μέρες σε αερόβια σταθερού τέμπο και 2 ακόμα σε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), η οποία ως γνωστόν πρόκειται για ένα σύντομο πρόγραμμα έντονης γυμναστικής με εναλλαγές κι επαναλήψεις. Δηλαδή μερικά δευτερόλεπτα μάξιμουμ ένταση, τα μισά συνήθως χαλαρή άσκηση και πάλι από την αρχή.

Κάτι σαν αναερόβια προπόνηση για βελτίωση της αντοχής. Το έχεις καταλάβει ήδη αλλά θα σου το πω κι εγώ: η δεύτερη ομάδα έχασε πιο πολύ λίπος και πόντους από την περιφέρεια της μέσης του σε σχέση με τους ασκούμενους που δεν έκαναν HIIT. To συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι πως η διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης είναι πιο σύντομη, πιο εξαντλητική και πιο αποτελεσματική στην καύση του λίπους γενικά αλλά και ειδικά, όσον αφορά στην περιοχή της κοιλιάς.

Ζήτω η tabata και τα σπριντ!

 

OloiGiaOlous (M.M)